Volgons
Geef kansarme kinderen in Peru een thuis en een toekomst
Steun ons

Beroepsopleiding CETPRO

Een vak leren en je diploma halen. Daar kom je verder mee in het leven. Zo’n 75 jongeren (vanaf 16 jaar) volgen de staatserkende beroepsopleiding informatica of hotel/receptie bij Ninos del Arco Iris. Het diploma staat voor gegarandeerd werk én inkomen.

Tijdens hun 2-jarige studie krijgen de leerlingen praktijkgericht vakonderwijs en Engelse les, ze lopen stage en doen op het project werkervaring op. Behalve dat ze kwalitatief goed opgeleid worden, is er aandacht voor de ontwikkeling van hun levensvisie. De studenten krijgen lessen in gezondheidszorg, hygiëne, seksuele voorlichting, gezinsplanning en opvoeding. Als vrijwilliger worden ze ingezet in de afgelegen leefgemeenschappen en op het project. Zo leren ze oog te hebben voor zichzelf en hun omgeving en hoe zij kunnen bijdragen om de samenleving te verbeteren. De CETPRO-beroepsopleidingen voldoen volledig aan het stichtingsdoel om kansarmen een toekomst te geven.

CETPRO

Informatica
De ict-studenten doen grondige kennis van het informaticavak op. Ze leren over computerbeheer en –programma’s, internet en multimedia en ze krijgen lessen over veiligheid, management en financieel beheer. Kuychi financiert apparatuur, leermiddelen en goed gekwalificeerde docenten.

Hotel/receptie
Op de arbeidsmarkt in Urubamba en omgeving is veel behoefte aan geschoold personeel. En met goede vooruitzichten van de toeristische markt zal die vraag alleen maar toenemen. De opleiding is vooral praktijkgericht. De horecaleerlingen doen in het eigen hotel ‘Las Casitas’ werkervaring op. Zo verzorgen ze o.m. de lunch en werken ze in de housekeeping.

Voor de beroepsstudenten die afkomstig zijn uit kansarme gezinnen is een staatserkend diploma een formidabele maatschappelijke stap voorwaarts, om in eigen onderhoud te voorzien en dat van hun toekomstige gezin.

CETPRO_03Geef kansarme kinderen in Peru een thuis en een toekomst
Steun ons

Stichting Kuychi

De Nederlandse Stichting Kuychi stelt geld beschikbaar aan de stichting Niños del Arco Iris in Peru, waar aan de allerarmsten onderwijs en medische zorg wordt gegeven.


Volg onsinstagram

Contact

 Stichting Kuychi
Den Hof 84
5582 JZ Waalre
 040-2217794
 

Doneer direct

Kuychi Nederland IBAN NL94FVLB0699048710
Iedere euro gaat zonder aftrek van kosten naar het project in Peru!Stichting Kuychi is erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling.
Volg onsfacebookyoutube instagram
© Stichting Kuychi 2018  |  Disclaimer  |  Sitemap