Volgons
Geef kansarme kinderen in Peru een thuis en een toekomst
Steun ons

Een gloednieuw schaakbord op het schoolplein

(12-09-2017)
Schaken is leuk en je wordt er slimmer van. Onze leergierige niños del arco iris spelen maar wat graag spelletjes. En natuurlijk willen ze allemaal winnen. Onze trouwe en handige Walter – al jaar en dag het hoofd van onze onderhoudsdienst – kwam op het idee om een schaakbord voor buiten te maken. En kijk eens hoe mooi het schaakbord is geworden? Vanaf de eerste dag is het schaakbord een geliefde ‘hangplek’ voor jong en oud. En zie hier, de jonge Joaquim die boekhouder Ignacio uitdaagt voor een spannende schaakspot. Raad eens wie er gewonnen heeft?
 
schaakspel

Tafelvoetbal
De kinderen hoeven zich niet te vervelen in de pauze. Op het schoolplein staat ook een tafelvoetbalspel, een donatie waar we heel blij mee zijn. En weet je, dat de houten spelers oranje en rood-witte tenues hebben? Een klassieker: Nederland tegen het ijzersterke Peruaanse team. Elke schooldag mag een andere groep met het voetbalspel spelen. En altijd zijn er vele supporters om de spelende teams aan te moedigen.
 
tafelvoetbal

Sapo
En ken je het spel sapo? Een typisch Peruaans spel. Sapo betekent letterlijk kikker. Je kunt sapo het beste vergelijken met onze sjoelbak. De kinderen moeten proberen om de koperen schijfjes in de poorten te gooien. Elke poort heeft een eigen puntenwaarde. Sapo is een goed spel om coördinatie en concentratie te verbeteren, maar het is vooral erg leuk. 
 
sapo
 
[terug]
Geef kansarme kinderen in Peru een thuis en een toekomst
Steun ons

Stichting Kuychi

De Nederlandse Stichting Kuychi stelt geld beschikbaar aan de stichting Niños del Arco Iris in Peru, waar aan de allerarmsten onderwijs en medische zorg wordt gegeven.


Volg onsinstagram

Contact

 Stichting Kuychi
Den Hof 84
5582 JZ Waalre
 040-2217794
 

Doneer direct

Kuychi Nederland IBAN NL94FVLB0699048710
Iedere euro gaat zonder aftrek van kosten naar het project in Peru!Stichting Kuychi is erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling.
Volg onsfacebookyoutube instagram
© Stichting Kuychi 2018  |  Disclaimer  |  Sitemap