Volgons
Geef kansarme kinderen in Peru een thuis en een toekomst
Steun ons

Peruaanse economie beter, maar...

(26-10-2017)
De Peruaanse economie presteert al jaren beter dan die in haar buurlanden en Peru behoort mondiaal gezien zelfs tot de sterkste groeiers. De vraag zou kunnen rijzen of de hulp die we vanuit Nederland aan de allerarmsten in Peru bieden, nog wel nodig is. Helena van Engelen, oprichtster van Niños del Arco Iris weet uit ervaring, dat hulp nu harder nodig is dan ooit. Want, ondanks de aanzienlijke economische vooruitgang van de afgelopen jaren, kampt het land nog steeds met een hoge armoedegraad en een bijzonder grote inkomensongelijkheid, vooral in de afgelegen woongemeenschappen hoog in de bergen. De rijken worden rijker maar de armen niet minder arm. De kloof tussen arm en rijk wordt steeds groter. Helena geeft een voorbeeld: “In Urubamba is een staatsschool, maar die is al maanden dicht vanwege stakingen, sociale conflicten en onrust. Het gevolg is dat de kinderen al langer dan een half jaar verstoken zijn van goed onderwijs. Onze basisschool is de enige plek in de omgeving waar kinderen terecht kunnen voor onderwijs en medische zorg. Die behoefte is heel groot.”

school

Om Niños del Arco Iris te laten draaien en de kwaliteit van onderwijs en zorg te waarborgen is geld nodig. Veel geld. “Daarom is het belangrijk om blijvend op de steun van onze donateurs en vrijwilligers te kunnen rekenen”, aldus Helena.
 
[terug]
Geef kansarme kinderen in Peru een thuis en een toekomst
Steun ons

Stichting Kuychi

De Nederlandse Stichting Kuychi stelt geld beschikbaar aan de stichting Niños del Arco Iris in Peru, waar aan de allerarmsten onderwijs en medische zorg wordt gegeven.


Volg onsinstagram

Contact

 Stichting Kuychi
Den Hof 84
5582 JZ Waalre
 040-2217794
 

Doneer direct

Kuychi Nederland IBAN NL94FVLB0699048710
Iedere euro gaat zonder aftrek van kosten naar het project in Peru!Stichting Kuychi is erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling.
Volg onsfacebookyoutube instagram
© Stichting Kuychi 2018  |  Disclaimer  |  Sitemap