Volgons
Geef kansarme kinderen in Peru een thuis en een toekomst
Steun ons

Team Mamita wint Copa Mamita!

(29-10-2017)
Dit weekend woedde in de regio Urubamba de strijd om de Copa Mamita. Twaalf voetbalteams van twaalfjarigen (zesde klas) deden mee. Het toernooi om de Copa Mamita is voor de derde keer gehouden. Want sport verbroedert en de kinderen leren om op een sportieve manier ergens voor te gaan. Het was een spannend toernooi, laat coach Haiko Beeren uit Urubamba weten. “Als Marco van ons mamita-team voor het winnende doelpunt zorgt en het team door mag naar de halve finale, en later ook naar de finale, is iedereen uitzinnig van vreugde.” Uiteindelijk beslist Joseph de wedstrijd; hij ‘kijkt’ de bal op de paal tijdens de beslissende penaltyserie. En het team Mamita is kampioen! Een warm applaus voor deze voetbalhelden.

Team Mamita wint Copa Mamita!

Sportief eerbetoon
De Copa Mamita is vernoemd naar Mamita Helena van Engelen, initiatiefnemer van ons centrum Niños del Arco Iris. Zo staan we elk jaar stil bij wat Helena heeft betekend en nog steeds betekent voor deze Peruaanse regio. “Mooi is dat juist deze zesdeklassers, die na dit schooljaar uitwaaien, veel te danken hebben aan Helena”, aldus Haiko. “Dit toernooi is een sportief eerbetoon!”

Het voetbaltoernooi om de Copa Mamita wordt mede mogelijk gemaakt door diverse lokale sponsors en de gemeente van Urubamba stelt het plaatselijke voetbalveld ter beschikking. En zo werken we weer samen aan een betere toekomst van velen. 
 
[terug]
Geef kansarme kinderen in Peru een thuis en een toekomst
Steun ons

Stichting Kuychi

De Nederlandse Stichting Kuychi stelt geld beschikbaar aan de stichting Niños del Arco Iris in Peru, waar aan de allerarmsten onderwijs en medische zorg wordt gegeven.


Volg onsinstagram

Contact

 Stichting Kuychi
Den Hof 84
5582 JZ Waalre
 040-2217794
 

Doneer direct

Kuychi Nederland IBAN NL94FVLB0699048710
Iedere euro gaat zonder aftrek van kosten naar het project in Peru!Stichting Kuychi is erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling.
Volg onsfacebookyoutube instagram
© Stichting Kuychi 2018  |  Disclaimer  |  Sitemap