Volgons
Geef kansarme kinderen in Peru een thuis en een toekomst
Steun ons

Goede samenwerking met Corazones Para Peru

(30-05-2018)
Corazones Para Peru en Niños del Arco Iris zetten zich beide in voor kansarme kinderen uit de afgelegen gebieden in de hooglanden van Peru. Corazones Para Peru heeft een opvanghuis niet ver van het centrum Niños del Arco Iris, in de plaats Chicón, in de besneeuwde bergen nabij Urubamba. Dat deze Duitse stichting en de onze samenwerken is dus vanzelfsprekend. En dat doen we ook, op tal van terreinen.

In het opvanghuis van Corazones wonen en leven kinderen die verlaten zijn door hun ouders, weeskinderen en kinderen die door justitie zijn weggehaald bij hun ouders. Kindertjes met een rugzak. Omdat onze stichting ook met uithuisplaatsing van kinderen te maken heeft, kunnen we die nu onderdak bieden in het opvanghuis van Corazones Para Peru. “Visie, sfeer en beleid sluiten heel goed aan bij de onze”, licht manager Haiko Beeren toe. “Inmiddels hebben vier kinderen van ons project er onderdak.” Tegelijkertijd ontvangen wij elke dag 26 kinderen van Corazones Para Peru op onze basisschool. “De kinderen komen met een schoolbus en onderweg pikt de buschauffeur ook andere kinderen op. Dat gaat in een moeite door.”

Corazones bus

Veilig thuis
“Behalve onderwijs bieden wij onze medische programma’s aan aan de kinderen van Corazones”, licht Haiko toe. “Corazones levert weer voedingsproducten, transport en een veilig thuis met o.a. huiswerkbegeleiding, eten en hygiëne. En onlangs hebben wij voor ons onderwijsprogramma Experimento vijf microscopen gekregen. We kunnen die uitstekend in onze lessen inpassen.”

Medische zorg
Ook op medisch vlak werken de twee stichtingen samen. Haiko: “Net als wij organiseert Corazones Para Peru medische campagnes in verre gemeenschappen. We hebben ingezien dat we dit samen veel efficiënter en effectiever kunnen doen. Voor dit jaar hebben we elf gezamenlijke campagnes gepland, voor hetzelfde budget als waarvoor we afgelopen jaar drie campagnes konden doen. Door samen te werken vergroten we impact en de kosten blijven gelijk.” Inmiddels is de eerste campagne geweest en de tweede staat binnenkort op stapel.

Multidisciplinaire samenwerking
En last but not least overleggen de sociale teams, educatieve teams en medische teams van beide stichtingen regelmatig met elkaar en maken gezamenlijke plannen. Een greep uit de onderwerpen: huiswerkbegeleiding, huiselijk geweld en alcoholisme, voeding en persoonlijke verzorging. “Kritische situaties pakken we gezamenlijk aan en kinderen en hun families krijgen eenduidige en continue aandacht daar waar nodig.”

Kennismaking met bestuur
Ook het management voert overleg en inmiddels heeft het bestuur van Kuychi kennisgemaakt met het bestuur van Corazones Para Peru in het Duitse Düsseldorf. Haiko: “Het is een heel mooi staaltje van goede samenwerking voor een betere toekomst van de kansarmen in Peru, op alle niveaus.”


 
[terug]
Geef kansarme kinderen in Peru een thuis en een toekomst
Steun ons

Stichting Kuychi

De Nederlandse Stichting Kuychi stelt geld beschikbaar aan de stichting Niños del Arco Iris in Peru, waar aan de allerarmsten onderwijs en medische zorg wordt gegeven.


Volg onsinstagram

Contact

 Stichting Kuychi
Den Hof 84
5582 JZ Waalre
 040-2217794
 

Doneer direct

Kuychi Nederland IBAN NL94FVLB0699048710
Iedere euro gaat zonder aftrek van kosten naar het project in Peru!Stichting Kuychi is erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling.
Volg onsfacebookyoutube instagram
© Stichting Kuychi 2019  |  Disclaimer en privacy statement  |  Sitemap