Volgons
Geef kansarme kinderen in Peru een thuis en een toekomst
Steun ons

Bestuurslid Truusje van Hoof neemt afscheid

(28-06-2018)
Afgelopen week nam Truusje van Hoof afscheid. Jarenlang was ze bestuurslid van Kuychi. “Ik begon met dit vrijwilligerswerk omdat ik wilde teruggeven aan de maatschappij, maar ik heb zoveel meer ontvangen.”

Terug naar het begin…. Al wat langer dacht Truusje eraan om vrijwilligerswerk te gaan doen maar wat? Totdat ze in de krant een verhaal las over Helena en haar kansarme kinderen in Peru. “Alsof het voor mij geschreven was! Ik ben meteen donateur geworden en heb me aangemeld als vrijwilliger.” Aan werk was er geen gebrek. Namens de stichting bezocht Truusje bedrijven en instellingen, gaf presentaties op scholen en woonde evenementen bij. “Het werk was divers en met elk positief resultaat was ik dolblij.”

Elke euro naar Peru
Wat Truusje vooral aansprak waren de korte lijnen binnen de organisatie maar nog meer dat elke gedoneerde euro zonder aftrek van kosten naar het project in Peru gaat. “Als vrijwilliger betaalden we zelf alle gemaakte kosten zoals koffie, benzine of een broodje.”

Bezoek aan het project
En dan reist Truusje naar Peru om het centrum van Niños del Arco Iris te bezoeken. “Een niet te beschrijven ervaring”, zegt ze. ‘Daar stond ik dan: midden op een speelplaats vol lachende en spelende kinderen. Met eigen ogen zag ik dat het geld van de donateurs en sponsors goed besteed wordt. De professionele leerkrachten, artsen, alle medewerkers, ze werken met zoveel liefde voor de kinderen, allen geïnspireerd door Mamita Helena.” Het bezoek bevestigde wat Truusje allang voelde: “Kuychi is een fantastische organisatie met gedreven vrijwilligers met maar één doel: het leven van kansarme gezinnen ondersteunen met onderwijs en medische verzorging.”

Kuychi-hart
Na vele jaren trouwe dienst stopt Truusje nu. “Met een groot Kuychi-hart blijf ik dit prachtige project volgen; het zou mooi zijn als ik het project in Peru nog een keer kan bezoeken.”

Afscheid Truusje van Hoof
 
[terug]
Geef kansarme kinderen in Peru een thuis en een toekomst
Steun ons

Stichting Kuychi

De Nederlandse Stichting Kuychi stelt geld beschikbaar aan de stichting Niños del Arco Iris in Peru, waar aan de allerarmsten onderwijs en medische zorg wordt gegeven.


Volg onsinstagram

Contact

 Stichting Kuychi
Den Hof 84
5582 JZ Waalre
 040-2217794
 

Doneer direct

Kuychi Nederland IBAN NL94FVLB0699048710
Iedere euro gaat zonder aftrek van kosten naar het project in Peru!Stichting Kuychi is erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling.
Volg onsfacebookyoutube instagram
© Stichting Kuychi 2019  |  Disclaimer en privacy statement  |  Sitemap