Volgons
Geef kansarme kinderen in Peru een thuis en een toekomst
Steun ons
Is het project niet te mooi? Soms rijst die vraag. En Inderdaad, ons project in Peru heeft een mooie en vooral ook schone uitstraling. Daar zit een gedachte achter.

Vanaf 2001 is gebouwd aan het project met de hulp van plaatselijke, werkloze mannen. In totaal 75, die daardoor hun gezinnen konden onderhouden. Ze leerden wat goed bouwen is, met oog voor kwaliteit en afwerking. Voor het mooie werk kregen de werklieden een 'bouwdiploma Niños del Arco Iris' en dat zorgde ervoor dat ze gemakkelijker als bouwvakker op andere bouwprojecten aan het werk konden: het bood ze een toekomst.

Gebouw

Authentieke bou
w
Het project is op de authentieke Andes-manier gebouwd. Dat wil zeggen: van alle natuurlijke (meestal gratis) materialen die moeder aarde ons geeft, is bewust gebruik gemaakt. We maakten zelf de leemstenen, zogenaamde adobes van klei en stro. Op het terrein lagen vele rotsblokken, die we gebruikt hebben voor de fundamenten en de wandelpaden. Uit de heilige rivier haalden we ronde riviersteentjes voor decoratieve afwerking van vloeren, plinten en de wanden van de badkamers. De bomen die we moesten kappen, gebruikten we als natuurlijke steunpilaren. Dankzij een goed gevoel voor mooie vormgeving en het (her)gebruik van natuurlijke materialen heeft het project zijn bijzondere, eigen uitstraling gekregen.

Schoonheid!
De boodschap die we met deze schoonheid uitdragen is, dat als je met liefde, aandacht en zorg vormgeeft je een mooie, schone en veilige omgeving creëert. En laten we wel zijn, dat is niet moeilijk in de Heilige Vallei, een gebied dat gezegend is door een prachtige natuur. En dat laten we zien in onze prachtige tuinen.

Betere resultaten
De schoonheid van het project leert onze kinderen en hun families dat zij het waard zijn om in zo'n omgeving te verblijven en te leven. Bovendien leren we ze zorg te dragen voor een goed onderhoud en een goede leefbaarheid van hun omgeving. Het is wetenschappelijk bewezen dat een leefomgeving die schoonheid uitstraalt voor betere leerresultaten zorgt. Door scholing en het goede voorbeeld te stellen willen wij de persoonlijke, vaak ongeordende leefwijze en slechte hygiënische omstandigheden van alle kinderen verbeteren. De harmonie en de schoonheid van de bouwstijl laten zien dat dit voor iedereen haalbaar is en toegankelijk.

LasCasitas01
Geef kansarme kinderen in Peru een thuis en een toekomst
Steun ons

Stichting Kuychi

De Nederlandse Stichting Kuychi stelt geld beschikbaar aan de stichting Niños del Arco Iris in Peru, waar aan de allerarmsten onderwijs en medische zorg wordt gegeven.


Volg onsinstagram

Contact

 Stichting Kuychi
Den Hof 84
5582 JZ Waalre
 040-2217794
 

Doneer direct

Kuychi Nederland IBAN NL94FVLB0699048710
Iedere euro gaat zonder aftrek van kosten naar het project in Peru!Stichting Kuychi is erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling.
Volg onsfacebookyoutube instagram
© Stichting Kuychi 2019  |  Disclaimer en privacy statement  |  Sitemap