Volgons
Geef kansarme kinderen in Peru een thuis en een toekomst
Steun ons

Hoe het begon

Veel mensen fantaseren erover: je boeltje pakken, vertrekken naar een ander werelddeel en mensen gaan helpen die het een stuk slechter getroffen hebben dan wij. Want diep in ons hart leeft bij ons allemaal het verlangen om werkelijk een verschil te maken. Voor Helena van Engelen was het geen droom of fantasie, maar een roeping.

Na het zien van een documentaire was ze vastbesloten een project te beginnen voor kansarme kinderen en nam ze het vliegtuig naar Peru. Daar werd ze diep getroffen door de schrijnende omstandigheden waarin kinderen in de armoedewijken leefden. Zwervend, mishandeld, misbruikt. Kinderen die behalve hun prachtige ogen helemaal niets hadden. Geen liefde, geen aandacht, geen thuis, geen toekomst.

Spelende kinderen

Vergeten kinderen
Helena besloot dat ze álles zou doen om deze kinderen een toekomst te geven en hun ogen weer te laten sprankelen. Ze ging naar Nederland om haar huis te verkopen en vertrok zo snel ze kon weer naar haar nieuwe thuisland. Om zich met hart en ziel in te zetten voor de vergeten kinderen van Peru.

Mamita Helena
In Urubamba, in de Heilige Vallei nabij Cusco, kocht ze 2,7 hectare grond. Op deze bijna paradijselijke plek, waar helder water uit de bergen stroomt en geurende kruiden uit de Andes groeien, bouwde Mamita Helena een centrum voor kinderen uit de omringende, arme leefgemeenschappen. Sindsdien vonden talloze kinderen daar een thuis. Een thuis waar ze in liefde, veiligheid en gezondheid kunnen leven, leren en tot bloei komen.Deze video van Mirjam Bleeker hoort bij het boek Mamita Helena uit 2012.

Geef kansarme kinderen in Peru een thuis en een toekomst
Steun ons

Stichting Kuychi

De Nederlandse Stichting Kuychi stelt geld beschikbaar aan de stichting Niños del Arco Iris in Peru, waar aan de allerarmsten onderwijs en medische zorg wordt gegeven.


Volg onsinstagram

Contact

 Stichting Kuychi
Den Hof 84
5582 JZ Waalre
 040-2217794
 

Doneer direct

Kuychi Nederland IBAN NL94FVLB0699048710
Iedere euro gaat zonder aftrek van kosten naar het project in Peru!Stichting Kuychi is erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling.
Volg onsfacebookyoutube instagram
© Stichting Kuychi 2019  |  Disclaimer en privacy statement  |  Sitemap